Op kamp in Geel, dag 8 tot 10

Wie dag acht zegt, zegt “welke dag kamp is het eigenlijk?”. Gelukkig is er onze kampblog om dergelijke vragen aan te kaarten. Op aanvraag van leider Lucas werden we s ’morgens verwend door onze lieve kookouders met boterhammen met spek en bruine suiker. Na een royaal ontbijt begonnen we de dag met een sportieve test, de alom bekende biep-test. De jongknapen en piepjongknapen waren de eerste die moedig genoeg waren om deze uitdaging te trotseren. Later probeerden de knapen en jonghernieuwers ook hun grenzen te verleggen. Het middageten bestond uit stoofvlees met patatjes en groentjes, hallucinant lekker. Vervolgens vertrokken de knapen en jonghernieuwers op de dagtocht rond Geel (volledig coronavrij). In de tussentijd speelden de jongknapen leuke waterspelen en de piepjongknapen passeerden nog eens langs de tuinslang. De avond viel en we schoven achter onze tafel voor lekkere balletjes in tomatensaus. Na een lange dag was het dan toch tijd om te slapen en konden we al dromen over de bonte avond die nog zou volgen.



















Het is dan toch hier, de negende en laatste dag van kamp 2020. De dag begon zoals altijd met een heerlijk ontbijt gemaakt door onze kookouders, hierna begonnen we met de dag. Omdat een bonte avond van formaat toch wat voorbereiding vereist kreeg elke ban tijd om hun act voor te bereiden. Nadat iedereen zijn creatief werk min of meer had afgerond begonnen we aan het middagmaal. Op het menu stond rijst met goulash, het was moeilijk om het niet allemaal in een keer op te eten! Vervolgens begonnen we met de dagelijkse animatie en daarop volgde ‘het bonte spel’ gemaakt door onze eigen jonghernieuwers. Uit het spel bleek dat onze oudste leden goed op weg zijn om de titel leider te dragen. Iedereen vond het tof en hoofdleider Lucas moest een traantje van trots wegpinken. Een bonte spel later was het al tijd voor het avondeten. Na acht dagen gezond en lekker eten was het tijd voor een misstap in ons dieet. De frietjes en stoovlees waren al van tafel voor leider Bram ‘Bikge! Bikge! Big’ kon brullen! Voldaan van ons eten was het al tijd voor de bonte avond. Iedereen bracht een origineel toneeltje, liedje of dansopvoering en pakte uit met een grote show. Na het showgedeelte was het tijd om rond het kampvuur te zitten met een warme chocomelk. Nog één laatste keer konden we verhalen vertellen en lachen met elkaar over wat we hebben meegemaakt hier in Geel. In de morgen zouden we vroeg uit de veren moeten om alles op te ruimen voor het vertrek, maar iedereen bleef ietsjes langer op om het fijne kamp te vieren (behalve de leiding, die waren stik kapot!).


 















Na acht dagen vol met pret en vertier was het tijd om terug naar het verre Lommel te keren. Gepakt en gezakt legden we de lange weg af van de kampplaats naar de ontmoetingsplek. Hier stonden ouders met open armen klaar om onze lieve leden weer op te vangen. Kamp Geel 2020 was er eentje voor de geschiedenisboeken. In tijden van corona lieten wij als KSA ons hoofd niet hangen ondanks alle onzekerheden die COVID-19 met zich meebracht. De leidingsploeg is super trots op onze KSA die acht dagen lang zorgeloos plezier kon hebben in het zonnige Geel ondanks dit alles. We hopen dat we de traditie van onze KSA nog heel lang voort mogen voortzetten zodat we nooit een kamp hoeven te missen.

Tot volgend jaar!

KSA groet,

de Leiding

Reacties